Cursussen & agenda
Opgroeien met autisme

CJG-lezing

Tijdens deze lezing krijg je een kijkje in het leven van Bianca Toeps. Ze kreeg op haar 26e de diagnose autisme. Ze vertelt hoe het is om autistisch te zijn. 

Voor wie

Ouders van kinderen met (een vermoeden van) autisme.

Inhoud

Bianca Toeps is fotograaf, website-ontwikkelaar, hobby-vintagejager, blogger en auteur. Ze heeft bijna elke maand een andere haarkleur (roze, blauw, oranje). Ze verzamelt en verkoopt vintage kleding en woont minstens 3 maanden per jaar in Tokio. Binnenkort hoopt ze naar Tokio te verhuizen.

En Bianca heeft autisme. Ze kreeg de diagnose toen ze 26 jaar was. Ze schreef hierover in diverse blogposts en artikelen. Dit leidde tot haar 1e boek 'Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit' dat in 2019 op Wereld Autisme Dag uitkwam.

Ben je benieuwd naar haar verhaal? Tijdens deze lezing vertelt Bianca over situaties waar je in het dagelijks leven als autist tegenaan loopt. Maar ook hoe zij haar kindertijd en puberteit heeft ervaren. Hoe ging het met de speelafspraakjes en sporten? Hoe was het thuis in het gezin?

Ze geeft tips en legt uit waarom het helemaal geen compliment is als iemand zegt 'Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit!'

Heb je vragen voor Bianca? Die beantwoordt zij heel graag!

Kijk wanneer de cursus plaatsvindt

Kijk wanneer de cursus plaatsvindt

Data en tijden

Geef me een seintje

Heb je interesse in een lezing, bijeenkomst of cursus over het thema Autisme?

Meld je aan via onderstaande button. Zodra er nieuwe data en locaties bekend zijn krijg je van ons een seintje. Dan kun je je voor de desbetreffende cursus aanmelden.


Meer informatie

Organisatie
Centrum voor Jeugd en Gezin

Kosten
Geen

E-mailadres
info@​cjgcursus.nl

Telefoonnummer
088 254 23 84