Cursussen & agenda
Samengestelde gezinnen

CJG-themabijeenkomst

Een samengesteld gezin is een gezin als in ieder geval 1 van de partners al kinderen heeft uit een eerdere relatie. Samenwonen is geen voorwaarde om al wel de bijzonderheden van een samengesteld gezin te voelen. 'Een ouder word je na 9 maanden zwangerschap. Stiefouder ben je in veel gevallen 'ineens', zonder dat je weet wat er van je wordt verwacht en wat dit met zich meebrengt.'

Doelstelling

Tijdens de bijeenkomst krijg je informatie hoe je je weg kunt vinden in de uitdagende en bijzondere situatie van een samengesteld gezin. Zo krijg je in het nieuwe gezin de rust en harmonie waar je naar op zoek bent.

Voor wie

Deze bijeenkomst is voor stellen die binnenkort gaan samenwonen of inmiddels samenwonen, maar verbetering willen in de manier waarop het gezin functioneert. Als je zonder partner wilt komen, dan ben je ook van harte welkom. Het heeft alleen een groter effect als je samen komt.

Inhoud

Je hebt de liefde van je leven ontmoet en wil niets liever dan samen verder. Samenwonen of trouwen is dan een logisch gevolg. En dan blijkt dat deze stap écht spannend is of dat het niet zo goed werkt. Helaas gaan 2 op de 3 gezinnen binnen 5 jaar weer uit elkaar. Oorzaken hiervan zijn vaak loyaliteitsproblemen, onrealistische verwachtingen en de invloed van de ex-partner.

Tijdens deze themabijeenkomst komt het volgende aan bod:

  • Hoe bereid je je goed voor op het vormen van een samengesteld gezin?
  • Fases van een samengesteld gezin.
  • Wat is mijn rol binnen het samengestelde gezin?
  • Hoe ga je om met stiefkinderen?
  • Hoe ga je om met ex-partners?
  • Hoe steun je elkaar als partners in een samengesteld gezin?
  • Inzicht in dynamieken, loyaliteiten, verwachtingen binnen het samengesteld gezin.

Kijk wanneer de cursus plaatsvindt

Kijk wanneer de cursus plaatsvindt

Data en tijden

Geef mij een seintje

Meld je aan via onderstaande button. Zodra er nieuwe data en locaties bekend zijn krijg je van ons een seintje. Dan kun je je voor de desbetreffende cursus aanmelden.


Meer informatie

Organisatie
CJG Leiden in samenwerking met Stiefgoed Leiden

Kosten
geen