Cursussen & agenda
Hoe vertellen we het de kinderen

CJG-webinar

Aan de kinderen vertellen dat hun ouders gaan scheiden is geen eenvoudig gesprek. Tijdens deze avond krijgen ouders en professionals handvatten hoe dit gesprek te voeren met (hun) kinderen. We laten zien welke vragen kinderen kunnen hebben.

Voor wie

Ouders die gaan scheiden en professionals

Inhoud

Als je gaat scheiden, dan komt er een moment dat je het aan je kind(eren) moet vertellen. Veel ouders zien hier tegenop. Het is dan ook een ingewikkeld gesprek. Want hoe vertel je het de kinderen? Wat is het beste moment? Welke vragen zullen de kinderen hebben?

Tijdens dit webinar gaan we in op deze vragen. Je krijgt handvatten om het gesprek samen voor te bereiden en je krijgt inzicht in welke vragen je kinderen kunnen hebben. Ook is er aandacht voor de periode na het gesprek met je kind(eren). Kortom, alles komt aan bod waardoor jullie op een goede manier aan de kinderen kunnen vertellen dat jullie gaan scheiden.

Ook voor professionals

Ouders stellen vaak hun vragen aan de professionals om hen heen, zoals de leerkracht of intern begeleider op school. Of aan de leidster van de kinderopvang, de huisarts of hun maatschappelijk werker. Daarom stellen we dit webinar ook beschikbaar voor professionals.

Organisatie

Deze avond wordt verzorgd door Roosmarijn Groenendijk, scheidingsspecialist en mediator en Lianne Jongsma, pedagogisch adviseur van het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Kijk wanneer de cursus plaatsvindt

Kijk wanneer de cursus plaatsvindt

Data en tijden

Webinar Hoe vertellen we het de kinderen

Woensdag 16 juni 2021

20.00 - 21.30 uur


DE WACHTLIJST

Data en tijden

Wachtlijst

Geef je op voor de wachtlijst. We sturen je een bericht zodra een nieuwe datum bekend is.


Kies hiernaast eerst een locatie

Meer informatie

Organisatie
Centrum voor Jeugd en Gezin

Kosten
Geen

E-mailadres
info@​cjgcursus.nl

Meer informatie
088 254 23 84