Cursussen & agenda
KIES spel- en praatgroep (kinderen groep 4-8) - Leidse regio

KIES spel- en praatgroep (kinderen groep 4-8) - Leidse regio

KIES staat voor Kinderen In Een Scheiding. Als ouders gaan scheiden is dat ingrijpend voor kinderen. Hoe kinderen omgaan met de nieuwe situatie kan zeer verschillend zijn.

Doelstelling

Kinderen leren de scheiding van hun ouders beter te begrijpen en leren omgaan met wat voor hen moeilijk is. Ze krijgen een positiever zelfbeeld en meer zelfvertrouwen.

Voor wie

Voor kinderen van groep 4 tot en met 8 van de basisschool.

Inhoud

Bij KIES wordt met diverse werkvormen gewerkt zoals tekenen, spel, muziek, toneel, schrijven en praten. Er wordt ruimte gemaakt om te vertellen wat er in het hart en hoofd van het kind omgaat.

Binnen de groep vinden kinderen herkenning en kunnen zij veel voor elkaar betekenen. Je kind leert hier beter begrijpen wat het meemaakt en vindt manieren om te kunnen omgaan met wat voor hem of haar moeilijk is.

KIES wordt gegeven en begeleid door een speciaal getrainde KIES-coach.Uit ervaring blijkt dat kinderen met veel plezier deelnemen.

Er zijn 7 bijeenkomsten. De groep start bij voldoende aanmeldingen. Beide ouders moeten toestemming geven om hun kind deel te laten nemen aan KIES. Voordat de groep begint vindt er met de ouders een intakegesprek plaats.

Voor ouders

Voor ouders is er in de periode van KIES een ouderbijeenkomst. Het doel van de ouderbijeenkomst is informatie verstrekken aan ouders over hoe zij het beste hun kind kunnen ondersteunen om de scheiding te verwerken zodat de kinderen zich positief kunnen ontwikkelen.

Meer informatie

Heb je vragen over bijvoorbeeld aanmelden dan kun je contact opnemen met het Centrum voor Jeugd en Gezin, telefoon 088 254 23 84. Heb je inhoudelijke vragen neem dan contact op met één van de contactpersonen bij de Jeugdteams Leidse Regio:

Kijk wanneer de cursus plaatsvindt

Kijk wanneer de cursus plaatsvindt
De Sterrentuin
van Diepeningenlaan 110
2352 KA Leiderdorp
bekijk op kaart

Data en tijden

De training bestaat uit 7 bijeenkomsten

Geannuleerd

Wegens te weinig aanmeldingen is de groep geannuleerd.

Aanmelden

Data en tijden

Geef mij een seintje

Meld je aan via onderstaande button. Zodra er nieuwe data en locaties bekend zijn krijg je van ons een seintje. Dan kun je je voor de desbetreffende cursus aanmelden.


Kies hiernaast eerst een locatie

Meer informatie

Organisatie
Centrum voor Jeugd en Gezin

Kosten
Geen

E-mailadres
info@​cjgcursus.nl

Telefoonnummer
088 254 23 84