Buiten Gewoon

Buiten spelen is gezond en goed voor de ontwikkeling van kinderen. Ouders geven aan dat ze het belangrijk vinden dat hun kinderen buiten spelen en kinderen vinden buiten spelen gewoon héél leuk!  Daarom besteedt het CJG in de maand juni extra aandacht aan dit onderwerp. Op deze site vind je onder baby en peuter al tips over lekker buiten spelen, maar deze maand is er meer. Lees daarover in de folder.

 

Cursus Scharrelkids

Jullie willen lekker naar buiten gaan, maar wat ga je dan doen? In samenwerking met CJG organiseert IVN Leiden speciaal in juni een cursus Scharrelkids voor ouders en grootouders. Wil je hierover meer weten, kijk dan eens op www.scharrelkids.nl of op www.ivn.nl/leiden.
 

 

Tips om lekker buiten bezig te zijn

Samen naar buiten?  Natuurlijk, doen! Kijk eens naar de 50 dingen die je kind gedaan moet hebben voordat het 12 is. Wat dacht je trouwens van lekker voetballen met je kind en kinderen uit de buurt. De jongens tegen de meiden! Of breng eens een bezoekje aan de kinderboerderij en verken de natuur. Wil je weten waar je lekker kunt struinen, picknicken of wandelen? Vind een park in de buurt op de website van de gemeente.

 

Wil je dat je kind met anderen speelt maar liever onder begeleiding? Dan kun je terecht bij Tos (Thuis op straat). Op verschillende plekken in Leiden verzorgen zij activiteiten.

 

 

 

 


 

Bel: 088 - 254 23 84

Locaties:

CJG West

Theda Mansholtstraat 3
2331 JE Leiden


CJG Zuid

Vijf Meilaan 20d
2321 RL Leiden

 

CJG Midden

Oosterkerkstraat 1

2312 SN Leiden

 

CJG Noord
Arubapad 2

2315 VA Leiden