Centrum voor Jeugd en Gezin
Coronavirus overzicht

Coronavirus

In verband met het coronavirus passen wij onze dienstverlening aan naar de laatste richtlijnen van het RIVM. Het virus en de maatregelen zorgen voor veel vragen. Hier zetten we de berichtgeving voor jou op een rij.

Veelgestelde vragen jeugdgezondheidszorg

Lees de veelgestelde vragen over de jeugdgezondheidszorg.

Mondkapje vanaf 13 jaar 

We vragen je een mondkapje te dragen bij afspraken met de Jeugdgezondheidszorg op het moment dat je geen anderhalve meter afstand kunt houden. Dit geldt voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar. Neem zelf een mondkapje mee naar de afspraak.

Positief getest op corona na een afspraak bij de jeugdgezondheidszorg?

Ben jij of is je kind positief getest op corona en ben je pas nog bij de jeugdgezondheidszorg geweest? We vragen je dat te melden bij de jeugdgezondheidszorg via het algemene telefoonnummer 088 254 23 84.

Wel of geen bijeenkomst

Kijk in de agenda welke cursussen en bijeenkomsten op dit moment (online) doorgaan.

Inloopspreekuur jeugdgezondheidszorg

De inloopspreekuren van de jeugdgezondheidszorg zijn op afspraak. Heb je een vraag, of moet je bijvoorbeeld van de kinderarts naar het inloopspreekuur? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088 254 23 84, bereikbaar tussen 08.00 en 17.00 uur. Je kunt ook het contactformulier invullen.

Afspraak bij de jeugdgezondheidszorg?

Heb je een afspraak voor een consult of vaccinatie bij de jeugdgezondheidszorg 0-4 jaar?

Wanneer kom je wel?

Je kunt naar het Centrum voor Jeugd en Gezin komen als je een afspraak hebt:

  • voor je kind;
  • voor het halen van de 22-wekenprik;
  • voor het inloopspreekuur, als je daarvoor van tevoren een afspraak gemaakt hebt.

Neem op de dag van de afspraak zelf de vragen van de gezondheidscheck coronavirus door. Doe dit voordat je naar de afspraak komt. Kom alleen als het antwoord op alle vragen 'nee' is. Neem anders telefonisch contact met ons op.

Je kind mag nog steeds met maar 1 ouder of andere volwassene naar de afspraak komen. Onze locaties zijn met meer mensen niet groot genoeg om anderhalve meter afstand te houden. Ook broertjes en zusjes zijn helaas nog niet welkom.

Wanneer kom je niet?

Doe de gezondheidscheck coronavirus op de dag van de afspraak. Is het antwoord 'ja' op één of meer vragen? Kom dan niet naar de afspraak.

Groepsvaccinaties

Alle vaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma worden gegeven, ook de groepsvaccinaties. Alleen als er nieuwe coronamaatregelen nodig zijn, kan het zijn dat de afspraak niet doorgaat. We vermelden dat dan op deze website.

Pedagogisch advies

Bij het pedagogisch advies zijn alle ouders met vragen welkom, ook in deze bijzondere situatie. De pedagogisch adviseur biedt een luisterend oor en denkt met je mee.

Een gesprek met de pedagogisch adviseur kan weer gewoon plaatsvinden in het CJG. Hierbij houden we rekening met de coronamaatregelen (zoals 1,5 meter afstand houden). Als het voor jou prettiger of beter is te (beeld)bellen, is dat ook mogelijk.

Kijk op de pagina Afspraken hoe je een afspraak kunt maken met de pedagogisch adviseur.

Bereikbaarheid Jeugd- en Gezinsteams

De Jeugd- en Gezinsteams zijn niet op hun locatie bereikbaar. Het contact verloopt binnen kantoortijden via telefoon, WhatsApp of (video)bellen via internet. De teams zijn mogelijk minder snel of vaak bereikbaar. Laat een bericht achter dan nemen zij op hun werkdagen contact met je op.

Informatiepagina's Nederlands Jeugdinstituut (NJi)

Het coronavirus is nog steeds onder ons. Hoe ga je daarmee om? Op de website van het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) staat veel informatie voor ouders/opvoeders en hun kinderen.

Cursussen & activiteiten

Cursussen & activiteiten | Coronavirus overzicht

Uitgelicht

Bekijk ook