Centrum voor Jeugd en Gezin
Coronavirus overzicht

Coronavirus

In verband met het coronavirus passen wij onze dienstverlening aan naar de laatste richtlijnen van het RIVM. Het virus en de maatregelen zorgen voor veel vragen. Hier zetten we de berichtgeving voor jou op een rij.

Veelgestelde vragen jeugdgezondheidszorg

Lees de veelgestelde vragen over de jeugdgezondheidszorg.

Positief getest op corona na een afspraak bij de jeugdgezondheidszorg?

Ben jij of is je kind positief getest op corona en ben je pas nog bij de jeugdgezondheidszorg geweest? We vragen je dat te melden bij de jeugdgezondheidszorg via het algemene telefoonnummer 088 254 23 84.

Wel of geen bijeenkomst

Kijk in de agenda welke cursussen en bijeenkomsten op dit moment (online) doorgaan.

Inloopspreekuur jeugdgezondheidszorg

De inloopspreekuren van de jeugdgezondheidszorg zijn vanaf 1 september 2020 op afspraak. Heb je een vraag, of moet je bijvoorbeeld van de kinderarts naar het inloopspreekuur? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088 254 23 84, bereikbaar tussen 08.00 en 17.00 uur. Je kunt ook het contactformulier invullen. 

Afspraak bij de jeugdgezondheidszorg?

Heb je een afspraak voor een consult of vaccinatie bij de jeugdgezondheidszorg 0-4 jaar?

Wanneer kom je wel?

Je kunt wél naar het Centrum voor Jeugd en Gezin komen als het een afspraak is:

  • voor je kind dat 0 - 16 maanden oud is;
  • voor je kind tussen 3,5 en 4 jaar voor vaccinatie en ogentest;
  • die extra ingepland is, buiten de normale afspraken om;
  • voor het halen van de 22-wekenprik;
  • voor het inloopspreekuur, als je daarvoor van tevoren een afspraak gemaakt hebt.

Verder mogen je kind en jijzelf geen last hebben van neusverkoudheid, keelpijn, hoesten of koorts. Een uitzondering: is je kind jonger dan 6 jaar en alleen neusverkouden (snot in/uit de neus, eventueel met niezen) zonder andere klachten of koorts? Dan mag het wel naar de afspraak komen.

Wanneer kom je niet?

Je mag níet naar het Centrum voor Jeugd en Gezin komen bij 1 of meer van de volgende situaties:

  • Je kind heeft last van neusverkoudheid, niezen, keelpijn of hoesten. Neusverkoudheid betekent snot in/uit de neus, eventueel met niezen. Een uitzondering is er voor kinderen tot 6 jaar. Als zij alleen neusverkouden zijn zonder andere klachten of koorts, mogen zij wel naar de afspraak komen.
  • Jijzelf hebt last van neusverkoudheid, niezen, keelpijn of hoesten. Heeft je kind geen klachten? Dan mag je kind naar de afspraak komen met iemand anders die ook geen klachten heeft.
  • Je kind, jijzelf of iemand in je gezin heeft last van benauwdheid of koorts.
  • Je kind, jijzelf of iemand in je gezin heeft een bevestigde infectie met het coronavirus.
  • Je kind of jijzelf de afgelopen 14 dagen teruggekomen is uit een land waarvoor op het moment van vertrek uit dat land een negatief reisadvies gold (code oranje/rood). Is je kind niet naar een land met een negatief reisadvies geweest maar jij wel? Dan mag je kind naar de afspraak komen met iemand anders. 

We willen op het consultatiebureau de kans op besmetting zo klein mogelijk houden. Daarom willen we zo min mogelijk mensen ontvangen. Je kind mag met 1 ouder of andere volwassene naar de afspraak komen. Broertjes en zusjes zijn dus niet welkom.

Groepsvaccinaties

Vanaf 01 september 2020 worden alle vaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma weer gegeven, ook de groepsvaccinaties. Alleen als er nieuwe coronamaatregelen nodig zijn, bijvoorbeeld bij een toename van het aantal besmettingen, kan het zijn dat de afspraak niet doorgaat. We vermelden dat dan op deze website.

Pedagogisch advies

Bij het pedagogisch advies zijn alle ouders met vragen welkom, ook in deze uitzonderlijke situatie. De pedagogisch adviseur biedt een luisterend oor en denkt met je mee.

Een gesprek met de pedagogisch adviseur kan weer gewoon plaatsvinden in het CJG. Hierbij wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen (zoals 1,5 meter afstand houden). Als het voor jou prettiger of beter is te (beeld)bellen, is dat ook mogelijk.

Kijk op de pagina Afspraken hoe je een afspraak kunt maken met de pedagogisch adviseur.

Bereikbaarheid Jeugd- en Gezinsteams

De Jeugd- en Gezinsteams zijn de komende tijd niet op hun locatie bereikbaar. Het contact verloopt binnen kantoortijden via telefoon, WhatsApp of (video)bellen via internet. De teams zijn mogelijk minder snel of vaak bereikbaar. Laat een bericht achter dan nemen zij op hun werkdagen contact met je op.

Informatiepagina's Nederlands Jeugdinstituut (NJi)

Veel coronamaatregelen zijn versoepeld, maar het coronavirus is nog onder ons. Hoe ga je daarmee om? Op de website van het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) staat veel informatie voor ouders/opvoeders en hun kinderen.