Centrum voor Jeugd en Gezin
Coronavirus overzicht

Coronavirus

In verband met het coronavirus passen wij onze dienstverlening aan naar de laatste richtlijnen van het RIVM. Het virus en de maatregelen zorgen voor veel vragen. Hier zetten we de berichtgeving voor jou op een rij.

Veel gestelde vragen jeugdgezondheidszorg

Lees de meest gestelde vragen over de jeugdgezondheidszorg.

Positief getest op corona na een afspraak bij de jeugdgezondheidszorg?

Ben jij of is je kind positief getest op corona en ben je pas nog bij de jeugdgezondheidszorg geweest? We vragen je dat te melden bij de jeugdgezondheidszorg via het algemene telefoonnummer 088 254 23 84.

Wel of geen bijeenkomst

Kijk in de agenda welke cursussen en bijeenkomsten op dit moment geannuleerd zijn.

Inloopspreekuur jeugdgezondheidszorg

Alle inloopspreekuren van de jeugdgezondheidszorg vervallen. Heb je een vraag, of moet je bijvoorbeeld van de kinderarts naar het inloopspreekuur? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088 254 23 84, bereikbaar tussen 08.00 en - 17.00 uur, of via het contactformulier. Als het nodig is, kunnen we een afspraak maken bij het consultatiebureau.

Afspraak bij de jeugdgezondheidszorg?

Heb je een afspraak voor een consult of vaccinatie bij de jeugdgezondheidszorg 0-4 jaar?

Wanneer kom je wel?

Je kunt wél naar het Centrum voor Jeugd en Gezin komen als het een afspraak is:

  • voor je kind dat 0 - 16 maanden oud is;
  • die extra ingepland is, buiten de normale afspraken om;
  • voor het halen van de 22-wekenprik;

én jij of je kind géén last heeft van neusverkoudheid, keelpijn, hoesten of koorts.

Wanneer kom je niet?

Je mag níet naar het Centrum voor Jeugd en Gezin komen als:

  • je kind last heeft van neusverkoudheid, niezen, loopneus, keelpijn of hoesten;
  • jijzelf last hebt van neusverkoudheid, niezen, loopneus, keelpijn of hoesten. Ouders of begeleiders met deze klachten mogen niet naar het spreekuur komen. Als je kind geen klachten heeft, mag iemand anders die geen klachten heeft, wel met je kind naar de afspraak komen;
  • je kind, jijzelf of iemand in je gezin last heeft van benauwdheid of koorts;
  • je kind, jijzelf of iemand in je gezin een bevestigde infectie met het coronavirus heeft.

Om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden, willen we zo min mogelijk mensen op het consultatiebureau ontvangen. Je kind mag met 1 ouder of andere volwassene naar de afspraak komen. Broertjes en zusjes zijn dus niet welkom.

Groepsvaccinaties

Alle groepsvaccinaties worden uitgesteld. De vaccinatie tegen de meningokokken voor 14-jarigen gaat wel door. Jongeren krijgen hiervoor een individuele afspraak.

Pedagogisch advies

Bij het pedagogisch advies zijn alle ouders met vragen welkom, ook in deze uitzonderlijke situatie. De pedagogisch adviseur biedt een luisterend oor en denkt met je mee.

Een gesprek met de pedagogisch adviseur kan weer gewoon plaatsvinden in het CJG. Hierbij wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen (zoals 1,5 meter afstand houden). Als het voor jou prettiger of beter is te (beeld)bellen, is dat ook mogelijk.

Kijk op de pagina Afspraken hoe je een afspraak kunt maken met de pedagogisch adviseur.

Bereikbaarheid Jeugd- en gezinsteams

De Jeugd- en gezinsteams zijn de komende tijd niet op hun locatie bereikbaar. Het contact verloopt binnen kantoortijden via telefoon, WhatsApp of (video)bellen via internet. De teams zijn mogelijk minder snel of vaak bereikbaar. Laat een bericht achter dan nemen zij op hun werkdagen contact met je op.