Centrum voor Jeugd en Gezin
Coronavirus overzicht

Coronavirus

In verband met het coronavirus passen wij onze dienstverlening aan naar de laatste richtlijnen van het RIVM. Het virus en de maatregelen zorgen voor veel vragen. Hier zetten we de berichtgeving voor jou op een rij.

Veelgestelde vragen jeugdgezondheidszorg

Lees de veelgestelde vragen over de jeugdgezondheidszorg.

Mondkapje vanaf 13 jaar

Het is verplicht om een niet-medisch mondkapje te dragen bij alle afspraken met de Jeugdgezondheidszorg. Dit geldt voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar. Neem zelf een niet-medisch mondkapje mee naar de afspraak.

Positief getest op corona na een afspraak bij de jeugdgezondheidszorg?

Ben jij of is je kind positief getest op corona en ben je pas nog bij de jeugdgezondheidszorg geweest? We vragen je dat te melden bij de jeugdgezondheidszorg via het algemene telefoonnummer 088 254 23 84.

Wel of geen bijeenkomst

Kijk in de agenda welke cursussen en bijeenkomsten op dit moment (online) doorgaan.

Inloopspreekuur jeugdgezondheidszorg

De inloopspreekuren van de jeugdgezondheidszorg zijn op afspraak. Heb je een vraag, of moet je bijvoorbeeld van de kinderarts naar het inloopspreekuur? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088 254 23 84, bereikbaar tussen 08.00 en 17.00 uur. Je kunt ook het contactformulier invullen.

Afspraak bij de jeugdgezondheidszorg?

Heb je een afspraak voor een consult of vaccinatie bij de jeugdgezondheidszorg 0-4 jaar?

Wanneer kom je wel?

Je kunt wél naar het Centrum voor Jeugd en Gezin komen als het een afspraak is:

  • voor je kind dat tussen 0 en 16 maanden oud is;
  • voor je kind tussen 3,5 en 4 jaar voor vaccinatie en ogentest;
  • die extra ingepland is, buiten de normale afspraken om;
  • voor het halen van de 22-wekenprik;
  • voor het inloopspreekuur, als je daarvoor van tevoren een afspraak gemaakt hebt.

Neem op de dag van de afspraak zelf de vragen van de gezondheidscheck coronavirus door. Doe dit voordat je naar de afspraak komt. Kom alleen als het antwoord op alle vragen 'nee' is. Neem anders telefonisch contact met ons op.

We willen op het consultatiebureau de kans op besmetting zo klein mogelijk houden. Daarom willen we zo min mogelijk mensen ontvangen. Je kind mag met 1 ouder of andere volwassene naar de afspraak komen. Broertjes en zusjes zijn dus niet welkom.

Wanneer kom je niet?

Doe de gezondheidscheck coronavirus op de dag van de afspraak. Is het antwoord 'ja' op één of meer vragen? Kom dan niet naar de afspraak.

Groepsvaccinaties

Alle vaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma worden gegeven, ook de groepsvaccinaties. Alleen als er nieuwe coronamaatregelen nodig zijn, kan het zijn dat de afspraak niet doorgaat. We vermelden dat dan op deze website.

Pedagogisch advies

Bij het pedagogisch advies zijn alle ouders met vragen welkom, ook in deze bijzondere situatie. De pedagogisch adviseur biedt een luisterend oor en denkt met je mee.

Een gesprek met de pedagogisch adviseur kan weer gewoon plaatsvinden in het CJG. Hierbij houden we rekening met de coronamaatregelen (zoals 1,5 meter afstand houden). Als het voor jou prettiger of beter is te (beeld)bellen, is dat ook mogelijk.

Kijk op de pagina Afspraken hoe je een afspraak kunt maken met de pedagogisch adviseur.

Bereikbaarheid Jeugd- en Gezinsteams

De Jeugd- en Gezinsteams zijn niet op hun locatie bereikbaar. Het contact verloopt binnen kantoortijden via telefoon, WhatsApp of (video)bellen via internet. De teams zijn mogelijk minder snel of vaak bereikbaar. Laat een bericht achter dan nemen zij op hun werkdagen contact met je op.

Informatiepagina's Nederlands Jeugdinstituut (NJi)

Het coronavirus is nog steeds onder ons. Hoe ga je daarmee om? Op de website van het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) staat veel informatie voor ouders/opvoeders en hun kinderen.

Cursussen & activiteiten

Cursussen & activiteiten | Coronavirus overzicht

Uitgelicht

Bekijk ook