Centrum voor Jeugd en Gezin
Coronavirus

Coronavirus

In verband met het coronavirus passen wij onze dienstverlening aan naar de laatste richtlijnen van het RIVM.

Spreekuur jeugdgezondheidszorg

1,5 meter blijft een veilige afstand. Geef elkaar de ruimte. Daarom:

  • Heb je een afspraak? Kom op de afgesproken tijd zodat het niet te druk wordt in de ruimte.
  • Je kind mag met één ouder/begeleider komen. Neem ook geen broertjes, zusjes of anderen mee.

Ook gelden nog steeds de basismaatregelen:

  • We schudden geen handen.
  • Was of desinfecteer je handen en die van je kind meteen bij binnenkomst.
  • Blijf thuis als je klachten hebt. Kinderen onder de 4 jaar mogen naar de afspraak komen als ze alleen verkouden zijn. Niet als ze koorts hebben en/of benauwd zijn.

We vragen je een mondkapje te dragen bij afspraken met de jeugdgezondheidszorg. Dit geldt voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar. Neem zelf een mondkapje mee.

Neem op de dag van de afspraak zelf de vragen van de gezondheidscheck coronavirus door. Doe dit voordat je naar de afspraak komt. Kom alleen als het antwoord op alle vragen 'nee' is. Neem anders telefonisch contact met ons op.

Bij alle CJG-locaties zijn de inloopspreekuren weer op afspraak. Kijk voor de spreekuurtijden op de pagina Openingstijden.

Positief getest op corona na een afspraak bij de jeugdgezondheidszorg?

Ben jij of is je kind positief getest op corona en ben je pas nog bij de jeugdgezondheidszorg geweest? We vragen je dat te melden bij de jeugdgezondheidszorg via het algemene telefoonnummer 088 254 23 84.

Groepsvaccinaties

Alle vaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma worden gegeven, ook de groepsvaccinaties.

Cursussen

Per cursus bekijken we of het nodig is om deze online te laten plaatsvinden. Dit staat bij de omschrijving van de cursus onder 'Kijk wanneer de cursus plaatsvindt'. Na inschrijving krijg je bericht als er iets verandert.

Pedagogisch advies

Bij het pedagogisch advies zijn alle ouders met vragen welkom. De pedagogisch adviseur biedt een luisterend oor en denkt met je mee.

Een gesprek met de pedagogisch adviseur kan weer gewoon plaatsvinden in het CJG. Hierbij houden we rekening met de coronamaatregelen. Als het voor jou prettiger of beter is te (beeld)bellen, is dat ook mogelijk.

Kijk op de pagina Afspraken hoe je een afspraak kunt maken met de pedagogisch adviseur.

Informatiepagina's Nederlands Jeugdinstituut (NJi)

Het coronavirus is nog steeds onder ons. Hoe ga je daarmee om? Op de website van het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) staat veel informatie voor ouders/opvoeders en hun kinderen.

Uitgelicht

Bekijk ook