Centrum voor Jeugd en Gezin
Over ons | Jeugdgezondheidszorg

Contactmomenten jeugdgezondheidszorg

Welkom bij de jeugdgezondheidszorg

Vanaf de zwangerschap tot je kind 18 jaar is, is de jeugdgezondheidszorg (JGZ) van de GGD Hollands Midden er voor jou. We zien jou en je kind regelmatig. Hieronder lees je wat je van ons kunt verwachten. Ieder kind en iedere ouder is anders, daarom is ons aanbod zoveel mogelijk op maat.

Natuurlijk kun je, als je vragen of zorgen hebt, altijd contact met ons opnemen of een afspraak maken voor het spreekuur.

Contactmomenten 0 - 4 jaar

Hieronder zie je op welke leeftijden, tussen 0 en 4 jaar, de jeugdgezondheidszorg een contactmoment aanbiedt. Soms wijken we hier van af. Extra of minder afspraken zijn mogelijk als jij of de ontwikkeling van je kind daarom vraagt. In overleg met jou kunnen we andere afspraken maken. Elke keer bespreken we ook of de volgende afspraak bij de jeugdarts of de jeugdverpleegkundige zal zijn. Op bepaalde leeftijden ontvang je een informatieve e-mail.

Het maken of verzetten van afspraken voor je kind

Heb je een afspraak maar is je kind ziek? Neem contact op om je afspraak af te zeggen of te verplaatsen. Op de pagina Afspraken vind je de contactgegevens van de jeugdgezondheidszorg. Je kunt je afspraak ook wijzigen via het Ouderportaal jeugdgezondheidszorg 0-12 jaar.  

Contactmomenten basisonderwijs

Ook als je kind op de basisschool zit heb je nog contact met de jeugdgezondheidszorg. Er zijn contactmomenten in groep 2 en groep 7.

Contactmomenten voortgezet onderwijs

Alle jongeren in de 1e of 2e klas van het voortgezet onderwijs krijgen een uitnodiging voor het contactmoment onderbouw. Jongeren vullen een vragenlijst in. De jeugdverpleegkundige heeft met elke jongere op school een persoonlijk gesprek.

In klas 3 of 4 is er het contactmoment bovenbouw. Jongeren vullen een vragenlijst in. Hiermee krijgt je kind inzicht in hoe het gezond kan leven. In een persoonlijk gesprek kan de jeugdverpleegkundige advies geven.

Folder Welkom bij de Jeugdgezondheidszorg

In de folder Welkom bij de jeugdgezondheidszorg staat in het kort wat je van de jeugdgezondheidszorg kunt verwachten. Je kunt de pdf-versie (774 kB) downloaden of de toegankelijke versie van de folder lezen.

Uitgelicht