opvoeden & opgroeien
Jongvolwassene

Jongvolwassene

Je kind wordt steeds volwassener. Dat betekent ook dat je kind zich steeds meer ontwikkelt, zowel lichamelijk als sociaal. Als ouder ben je vaak continu bezig met opvoeden en begeleiden. Maar kun je doen als je te maken krijgt met ongewenst gedrag, zoals stelen, gokken of agressie? Hoe ouder je kind wordt, hoe meer je je kind loslaat. Maar hoe zorg je ervoor dat je kind gezond leeft, gezond eet en zich veilig in het verkeer gedraagt? Als het eindexamen in zicht is, kiest je kind een vervolgstudie. Hoe kun je daar als ouder bij helpen? En wat als je kind op zichzelf wil wonen en wil gaan werken?

Hoezitdat.info

Heb jij een jongere in huis? Wijs hem of haar dan eens op Hoezitdat.info! Je kind vindt er antwoorden op belangrijke vragen over studeren, geld en gezondheid, maar ook over seks, drugs en nog veel meer...

App en website Kwikstart

Jongeren die 18 jaar oud worden moeten veel zaken regelen. Van jeugdzorg tot verzekeringen, en van geldzaken tot gezondheid. Alle informatie hierover kunnen ze vinden in de app en op de website Kwikstart. Leiden heeft een lokale pagina in de app. Zo is er ook lokale informatie beschikbaar.

Kwikstart biedt jongeren die volwassen worden informatie die zij nodig hebben. Deze informatie is altijd up to date.

Je kunt de app downloaden via Google Play en de Appstore. De website vind je op www.kwikstart.nl.

Cursussen & activiteiten

Cursussen & activiteiten | Jongvolwassene

Uitgelicht

Bekijk ook