opvoeden & opgroeien
Peuter | Vakantie en vrije tijd

Lekker buiten

Wist je dat je kind buiten in de natuur ontspant en tot rust komt?

Buiten zijn en buiten spelen is gezond. Je kind vindt het fijn en het stimuleert een goede ontwikkeling.

Buiten is het verrassend

Soms is iets zacht, hard, nat of glad. Je kind valt, struikelt of glijdt uit. Dat hoort erbij. Door vallen en opstaan ontdekt je kind zijn mogelijkheden. Het ervaart grenzen. Het kruipt door de modder en durft in een boom te klimmen. Je kind ontdekt dat het steeds meer kan.

Buiten is het kleurrijk

Er is van alles te zien, te horen, te ruiken, te proeven en te voelen. Steeds is het anders. Je kind ervaart wat hetzelfde is en wat verschillend. Het leert kleuren en vormen. Het weet wat zwaar, zacht en droog is.

Buiten ben je samen

Je kind komt andere kinderen tegen. Zij gaan hoger, langzamer, verder. Soms pakken ze jouw kastanje af. Soms krijg je een mooie steen. Steeds is het anders. Je kind weet wat samen is en wat alleen. Het leert zichzelf beter kennen.

Buiten is de Grote-Mensen-Wereld

Je kind ervaart hoe wij de dingen regelen. Appels aan bomen, appels op de grond, appels rapen en appels eten. Je kind ontdekt oorzaak en gevolg. Het leert over eigenschappen. Wat buigzaam is of sterk. Je kind ervaart verschillende soorten zand, stenen, stokken, bladeren, planten, dieren ... het prikkelt de fantasie.

 

Uitgelicht